מאכלי אביב פשוטים לשמח את המזרן

הקדמה האביב הוא עונה של התחדשות וצמיחה, וזה גם זמן מצוין לרענן את התזונה שלכם עם מאכלים טעימים ומזינים שנמצאים בעונה. האביב הוא זמן מצוין ליהנות מארוחות טריות, קלילות ובעלות טעם קלות להכנה. במאמר זה, נחקור את היתרונות של אכילת מזונות עונתיים, נדגיש כמה מהמרכיבים העיקריים שנמצאים בעונה במהלך האביב, ונשתף כמה מתכוני אביב קלים להכנה שבוודאי ישמחו את בלוטות הטעם שלך.

היתרונות של אכילת מזונות עונתיים

לאכילת מזון עונתי יש יתרונות רבים הן לבריאות והן לסביבה. מזונות עונתיים נמצאים בשיא הטעם והתזונה שלהם, מה שאומר שהם טעימים יותר ומזינים יותר ממזונות שאינם בעונה. הם גם בדרך כלל פחות יקרים ממזונות לא עונתיים, מה שהופך אותם לבחירה מצוינת עבור בעלי תקציב.

בנוסף, מזונות עונתיים גדלים לעתים קרובות באופן מקומי, מה שאומר שיש להם טביעת רגל סביבתית קטנה יותר מאשר מזונות המיובאים ממקומות אחרים בעולם. אכילת מזון מקומי גם תומכת בכלכלה המקומית ויכולה לעזור להפחית את פליטת הפחמן הקשורה לתחבורה.

זרקור מרכיבי אביב

האביב הוא זמן מצוין ליהנות ממגוון מרכיבים טריים וטעימים. חלק מהמרכיבים העיקריים שנמצאים בעונה במהלך האביב כוללים אספרגוס, תותים, אפונה, כרישה, צנוניות ועוד. מרכיבים אלו מגוונים וניתן להשתמש בהם במגוון מנות, החל מסלטים ומרקים ועד למנות עיקריות וקינוחים.

אספרגוס הוא ירק טעים, מזין ורב-תכליתי שנמצא בעונה במהלך האביב. זהו מקור טוב לויטמינים A, C, E ו-K, כמו גם חומצה פולית, אשלגן וסיבים. ניתן לצלות אספרגוס, לצלות, להקפיץ או לאדות, והוא משתלב היטב עם מגוון טעמים, כולל לימון, שום וגבינת פרמזן.

תותים הם עוד חביב האביב. הם מתוקים, עסיסיים ועמוסים בנוגדי חמצון וויטמין C. תותים מושלמים להכנת ריבות, ג'לי ושימורים, אבל הם גם טעימים בסלטים, שייקים וקינוחים.

אפונה היא גם מרכיב אביבי פופולרי. הם מתוקים, עדינים ועמוסים בוויטמינים ומינרלים. אפונה היא מקור טוב לחלבון, סיבים ונוגדי חמצון. אפשר לאכול אותם חיים, מבושלים או לערבב אותם למחית, והם משתלבים היטב עם מגוון עשבי תיבול ותבלינים, כמו נענע, בזיליקום וג'ינג'ר.

גם כרישה, צנונית ושאר ירקות נמצאים בעונה במהלך האביב וניתן להשתמש בהם במגוון מאכלים. ניתן להשתמש בכרישה במרקים, תבשילים וסלטים, בעוד שצנוניות הן תוספת נהדרת לכריכים, טאקו וסלטים.

מתכוני אביב קלים להכנה

הנה כמה מתכוני אביב קלים להכנה המכילים כמה מהמרכיבים העיקריים שנמצאים בעונה במהלך האביב:

סלט תותים: מרכיבים: -1 ליטר תותים, קלופים ופרוסים -1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ -1/4 כוס גבינת פטה מפוררת -2 כפות חומץ בלסמי -1 כפית דבש -1/4 כפית מלח -1/4 כפית פלפל שחור

הוראות:

  1. בקערה גדולה מערבבים את התותים, הבזיליקום וגבינת הפטה.
  2. בקערה קטנה, טורפים יחד את החומץ הבלסמי, הדבש, המלח והפלפל השחור.
  3. יוצקים את הרוטב על תערובת התותים ומערבבים בעדינות לאיחוד.
  4. מגישים את הסלט מיד או מצננים אותו במקרר למשך 30 דקות לפחות

אספרגוס בגריל: מרכיבים: -1 ק"ג אספרגוס, קצוץ -2 כפות שמן זית -1/4 כפית מלח -1/4 כפית פלפל שחור -1 כף מיץ לימון

הוראות:

  1. מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה.
  2. בקערה גדולה, זורקים את האספרגוס עם שמן הזית, המלח והפלפל.
  3. צולים את האספרגוס כ-5-7 דקות, או עד שהם רכים ונחרכים קלות.
  4. מוציאים את האספרגוס מהגריל ומערבבים עם מיץ הלימון.
  5. מגישים מיד את האספרגוס.

מרק אפונה ונענע: מרכיבים: -1 כף חמאה -1 כרישה, פרוסה דק -2 שיני שום, טחונות -2 כוסות אפונה טרייה -2 כוסות מרק עוף או ירקות -1/4 כוס נענע טרייה קצוצה -1 /4 כפית מלח -1/4 כפית פלפל שחור

הוראות:

  1. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  2. מוסיפים את הכרישה והשום ומאדים כ-3 דקות, או עד לריכוך.
  3. מוסיפים את האפונה, המרק, הנענע, המלח והפלפל.
  4. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, או עד שהאפונה רכה.
  5. מסירים את הסיר מהאש ומשתמשים בבלנדר טבילה או בבלנדר רגיל לטחון את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
  6. מגישים את המרק מיד, מעוטר בתוספת נענע, אם רוצים.

טעים ופשוט

האביב הוא זמן מצוין לרענן את הדיאטה עם מאכלים טעימים וקלים להכנה שעומדים בעונה. לאכילת מאכלים עונתיים יש יתרונות רבים הן לבריאות והן לאיכות הסביבה, והאביב הוא זמן מצוין ליהנות ממגוון מרכיבים טריים ומלאי טעם כמו אספרגוס, תותים, אפונה, כרישה, צנוניות ועוד. המתכונים הנ"ל פשוטים וטעימים וניתן להכין אותם בקלות בבית. תהנה מהעונה על ידי שילוב המרכיבים הללו בארוחות שלך והתנסות במתכונים חדשים.