הגבירו את החום במנגלי אביב

כשמזג האוויר מתחיל להתחמם והימים מתארכים, הגיע הזמן לנקות אבק מהגריל ולהתכונן לחווית הבישול האולטימטיבית בחוץ. עונת הצלייה כבר כאן, ואיתה מגיעות ההתרגשות והאפשרויות של המנגל האביבי. בין אם אתה אמן גריל ותיק או טירון רק בתחילת הדרך, אין כמו הטעם של אוכל מבושל על להבה פתוחה. במאמר זה נשתף כמה טיפים וטריקים להצלחת הצלייה, כמו גם מגוון רעיונות למנגל אביבי כדי להתחיל.

טיפים לצלייה:

  • מחממים את הגריל כראוי: לפני שתתחיל בבישול, וודא שהגריל מחומם מראש כראוי. זה יעזור להבטיח שהמזון שלך יתבשל בצורה אחידה ולא יידבק לסורגים. עבור גרילי גז, מחממים מראש לחום בינוני-גבוה (בסביבות 400-450 מעלות פרנהייט) ולגריל פחמים, המתינו עד שהפחמים יתכסו באפר לבן לפני שמתחילים לבשל.
  • השתמש בסוג הנכון של פחם או גז: גרילי פחמים מציעים טעם מעושן שלא ניתן לשכפל עם גז, אבל הם דורשים יותר זמן ומאמץ כדי להתחיל. גריל גז נוח יותר וקל יותר לשלוט בטמפרטורה, אבל הם לא מספקים את הטעם המעושן הזה. בחרו את סוג הגריל המתאים ביותר לצרכים ולהעדפות שלכם.
  • שמור על ניקיון הגריל: גריל מלוכלך עלול לגרום למזון להידבק וגם יכול להשפיע על הטעם. לפני ואחרי כל שימוש, הקפידו לנקות את הסורגים עם מברשת תיל ולנגב את פנים הגריל עם מטלית לחה.

מתכונים בסיסיים למרינדות, שפשופים ורטבים

מרינדה:

  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית. בזיליקום מיובש
  • 1 כפית. אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית. מלח
  • 1/4 כפית. פלפל שחור

לשפשף:

  • 2 כפות. פפריקה
  • 1 כף. סוכר חום
  • 1 כפית. אבקת שום
  • 1 כפית. אבקת בצל
  • 1 כפית. תימין יבש
  • 1 כפית. רוזמרין מיובש
  • 1/2 כפית. פלפל קיין
  • 1/2 כפית. מלח

רוטב:

  • 1 כוס קטשופ
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 2 כפות. חומץ תפוחים
  • 1 כף. רוטב וורצ'סטרשייר
  • 1 כפית. אבקת חרדל
  • 1 כפית. אבקת שום
  • 1 כפית. אבקת בצל
  • 1/4 כפית. פלפל שחור

רעיונות למנגל אביב:

  • אספרגוס: אספרגוס הוא אופציה טעימה ובריאה לצלייה. פשוט מברישים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפני שמכניסים לגריל. צולים כ-8-10 דקות, או עד לריכוך.
  • שרימפס: שרימפס הם אופציה נהדרת לצלייה ולוקח רק כמה דקות לבשל. הכריעו את השרימפס במרינדה האהובה עליך לפחות 30 דקות לפני הצלייה. צולים 2-3 דקות לכל צד, או עד שהוא ורוד ומעט חרוך.
  • המבורגרים: המבורגרים הם מצרך לצלייה, אבל אין צורך להיצמד לקציצת הבקר המסורתית. נסה להתנסות בסוגים שונים של בשר, כגון הודו, עוף או כבש, או אפילו אופציה על בסיס צמחי. מערבבים פנימה מעט עשבי תיבול ותבלינים כדי להוסיף טעם נוסף.
  • פיצה: פיצה היא אולי לא הדבר הראשון שעולה בראשכם כשאתם חושבים על צלייה, אבל זו אופציה כיפית וטעימה. מכינים את הבצק והתוספות מבעוד מועד, ולאחר מכן מניחים את הבצק ישירות על משטחי הגריל. צולים 2-3 דקות לכל צד, או עד שהקרום פריך והגבינה נמסה.

תוספות

בנוסף למנות העיקריות, אל תשכחו מהצדדים! הנה כמה רעיונות לתוספות המשלימות את הפריטים בגריל:

  • קלח תירס צלוי: מברישים את התירס במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים כ-10-15 דקות, או עד שהם רכים ומעט חרוכים.
  • תפוחי אדמה בגריל: חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות וזורקים עם שמן זית, מלח ופלפל. צולים כ-15-20 דקות, או עד שהם רכים ופריכים.
  • סלט קיסר בגריל: חותכים את חסת הרומיין לפרוסות ומברישים במעט שמן זית. צולים כ-2-3 דקות לכל צד, או עד שהם חרוכים מעט. זורקים עם רוטב קיסר ומעליהם קרוטונים וגבינת פרמזן.
  • פירות בגריל: חתכו את הפירות האהובים עליכם, כמו אפרסקים, אננס או אבטיח, לקוביות וצולים כ-3-4 דקות לכל צד, או עד שהם חרוכים מעט. מגישים כקינוח או כתוספת מתוקה לגלידה.

קינוחים

ישנן אפשרויות קינוח טעימות רבות המשתלבות היטב עם צלייה באביב. כמה אפשרויות פופולריות כוללות:

  1. שיפודי פירות בגריל - אננס בגריל, אפרסקים או משמשים הם השלמה מתוקה מושלמת לארוחה בגריל.
  2. פריך פירות יער או סנדלרים - פירות יער כמו תותים, אוכמניות ופטל נמצאים בעונה במהלך האביב, ומהווים מילוי נהדר עבור פריך או סנדלר.
  3. סורבה – כדור סורבה כמו לימון או פטל יכול להיות סיום מרענן לארוחה בגריל.
  4. תותים טבולים בשוקולד - תותים טריים טבולים בשוקולד מומס יוצרים קינוח פשוט אך דקדנטי.
  5. עוגת אנג'ל פוד בגריל - עוגת אוכל אנג'ל אפשר לצלות על שיפודים והיא משתלבת עם כדור גלידה וטפטוף של רוטב שוקולד או קרמל.
  6. Campfire S'mores - פינוק מדורה מסורתי, ניתן להכין גם עם גריל.

לסיכום, עונת הצלייה כבר כאן וזה הזמן לצאת החוצה ולהתחיל להתנסות בטעמים חדשים ומרגשים. עם מזג האוויר החם והימים הארוכים יותר, האפשרויות הן אינסופי. זכרו לחמם מראש את הגריל כראוי, השתמשו בסוג הפחמים או הגז הנכון, ושמרו על הגריל נקי. ואל תפחדו להתנסות בסוגים שונים של בשרים, ירקות ותוספות. צלייה שמחה!