מהי ארוחות אביב תאילנדיות טיפוסיות?
הנה כמה דוגמאות למנות אביב תאילנדיות מסורתיות:
סום טום: סלט פפאיה חריף עשוי עם פפאיה ירוקה מגוררת, בוטנים ופלפל צ'ילי, לבוש לרוב במיץ ליים ורוטב דגים.
מרק טום יאם: מרק חמוץ חמוץ עשוי עם עשב לימון, עלי קפיר ליים ופלפל צ'ילי, מוגש לרוב עם שרימפס או פירות ים אחרים.
Gaeng Keow Wan: קארי ירוק עשוי מחלב קוקוס, משחת צ'ילי ומגוון עשבי תיבול וירקות.
פאד תאי: מנת אטריות מוקפצות עשויה עם אטריות אורז, ביצים, בוטנים ומגוון ירקות, לרוב בטעם תמרהינדי, רוטב דגים ופלפל צ'ילי.
פרחי דלעת ממולאים: פרחי דלעת טריים ממולאים בתערובת של בשר טחון, עשבי תיבול ותבלינים, ואז מטוגנים עד שהם פריכים.
אלו הן רק כמה דוגמאות למנות האביב התאילנדיות הטעימות הרבות שמהן נהנות משפחות וקהילות בתקופה זו של השנה. המנות הספציפיות הפופולריות יכולות להשתנות בהתאם להבדלים אזוריים ותרבותיים בתוך תאילנד.