מהם מאכלי אביב יפניים טיפוסיים?
הנה כמה דוגמאות למנות אביב יפניות מסורתיות:
Hanami Bento: קופסת בנטו מסורתית מלאה במרכיבים עונתיים כמו פריחת דובדבן כבוש, נבטי במבוק וירק טרי.
סאקורה איבי סושי: לחמניות סושי עשויות עם שרימפס פריחת הדובדבן ומרכיבים עונתיים אחרים.
Shira-ae: מנה עשויה ירוקים אביביים טריים מעורבבים עם טופו, משחת שומשום ורוטב סויה קליל.
Sakuraniku no Tonkatsu: קציצות חזיר מלחם ומטוגן, מוגשות לעתים קרובות עם תוספת של ירקות אביב טריים.
Hanami Dango: כופתאות מתוקות עשויות מקמח אורז, לעתים קרובות בטעם פריחת דובדבן והוגשו כפינוק במהלך עונת החנאמי, או פרחי הדובדבן.
אלו הן רק כמה דוגמאות למנות האביב היפניות הטעימות הרבות שמהן נהנות משפחות וקהילות בתקופה זו של השנה. המנות הספציפיות הפופולריות יכולות להשתנות בהתאם להבדלים אזוריים ותרבותיים בתוך יפן.