אילו מזונות אוכלים היוונים באביב?
הנה כמה דוגמאות למנות אביב יווניות מסורתיות:
ארטישוק: ארטישוק טרי לרוב צלויים או צלויים בגריל ומוגש כתוספת או כמרכיב עיקרי במנות כמו לבבות ארטישוק עם לימון ושמן זית.
אספרגוס: לרוב אספרגוס טרי מבושל או צלוי בגריל ומוגש כתוספת, או כמרכיב העיקרי במנות כמו מרק אספרגוס.
ירוקי פרא: מגוון של ירוקי בר, כמו ירוקי שן הארי ועשב עשבים, משמשים במטבח היווני במהלך האביב, והם משמשים לעתים קרובות להכנת סלטים, מרקים ותבשילים.
כבש פסחא: כבש צלוי הוא מנה עיקרית מסורתית לחג הפסחא, חג אביב פופולרי ביוון.
Fava: תוספת פופולרית עשויה אפונה מפוצלת צהובה, המוגשת לרוב עם מגוון תוספות כמו שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול.
אלו הן רק כמה דוגמאות למנות האביב היווניות הטעימות הרבות שמהן נהנות משפחות וקהילות בתקופה זו של השנה. המנות הספציפיות הפופולריות יכולות להשתנות בהתאם להבדלים אזוריים ותרבותיים בתוך יוון.