מהם מאכלי אביב יהודיים טיפוסיים?
הנה כמה דוגמאות למאכלי אביב יהודיים מסורתיים:
מרק כדורי מצה: מרק העשוי מכדורי מצה (כופתאות העשויות מארוחת מצות) ולרוב מוגש עם עשבי תיבול טריים וירקות.
חזה פסח: תבשיל בקר בבישול איטי המיוצר לרוב עם יין אדום, שום ועשבי תיבול, ומוגש עם תפוחי אדמה וגזר.
חרוסת: תערובת מתוקה של פירות, אגוזים ותבלינים, המוגשת באופן מסורתי במהלך סדר פסח.
קיש לוריין: מנה צרפתית עשויה במילוי רפרפת, לרוב בטעם עשבי תיבול ומוגשת עם קרום עשוי מארוחת מצות.
סלט אביב: סלט רענן וטעים עשוי ממגוון ירקות, עשבי תיבול וירקות אביביים, לרוב עם שמן זית ולימון.
אלו הן רק כמה דוגמאות למנות האביב היהודיות הטעימות הרבות שמהן נהנות משפחות וקהילות בתקופה זו של השנה. המנות הספציפיות הפופולריות יכולות להשתנות בהתאם להבדלים אזוריים ותרבותיים בתוך הקהילה היהודית.